SAKARYA / KARASU - Kızılcık Ortaokulu

Mrt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Bu bağlamda Kızılcık Ortaokulunda Şubat ayı etkinlikleri kapsamında "Deyimler" konusu drama yöntemi ile öğrencilere aktarılmıştır.

Ock

Bu kapsamda "Dilimizin Zenginlikler Projesi" Aralık Ayı Etkinlikleri kapsamında;

Kızılcık İlkokulu Okul Öncesinde Kitap Tasarlama Çalışmaları,

Kızılcık İlkokulunda Masal Okumaları,

Kızılcık Ortaokulunda ise Klasik Eser Okumaları yapılmıştır.

Ock

Bakanlığımızın bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli, eğitici ve öğretici bir hafta geçirmeleri amacıyla düzenlediği "dönem sonu faaliyet haftası", öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarını sağlıyor.

Bu kapsamda bilgi yarışmaları, tiyatro gösterimi, sinema saati, bilim şenliği, zeka oyunları turnuvası, masa tenisi turnuvası, mangala turnuvası, okul kahvaltısı, dans gösterisi, şarkı yarışması ve doğa yürüyüşü etklinlikleri planlanarak icra edilmiştir. Tüm  öğrencilerin eğlenerek öğrendiği ve keyifli vakit geçirdiği bir hafta gerçekleşmiştir.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri Kapsamında 22.10.2023 tarihinde Karasu sahil bisiklet yolunda bisiklet turu gerçekleştirilmiştir. Bu etkinkliğimizde öğrenci,öğretmen ve velilerimiz Karasu sahilinde bulunan bisiklet yolunda, sahil boyunca Cumhuriyetimizin 100. Yılına pedal çevirdiler.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılı etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri halısaha etkinliği gerçekleştirmişlerdir.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Azaltma Günü Etklinlikleri kapsamında okulumuzda tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem karne heyecanı okulumuzda yaşandı. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, eğlenecekleri ve dinlenecekleri bir tatil geçirmelerini diliyoruz.

Haz

2022/2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIFLARIMIZ MEZUNİYET HEYACANI YAŞADILAR. EĞİTİM ÖĞRETİM HAYATLARINDA BAŞARILAR DİLİYORUZ.

Nis

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102'nci yıldönümü Kızılcık İlk/Ortaokulunda büyük coşkuyla kutlandı.

May

12.07.2019 Tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği'nce Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurarak Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazanmıştır.